Дискотеката на ужасите в Девня хлопва кепенци до броени дни

17:36, 13 яну 16 25 815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Девня Свилен Шитов издаде заповед за прекратяване на договора с фирмата наемател на дискотеката в кв. Повеляново, пред която бе убит 23-годишният Мартин Кателиев. Срокът за обжалването на декрета изтича на 18 януари и още на следващия ден общината възнамерява да влезе във владение на имота си в Младежкия дом.

Формалната причина, поради която договорът с фирма "Елит” се разтрогва, е, че тя не разполага с удостоверение за категоризация на заведението, заяви пред Topnovini.bg кметът на Девня.

От своя страна наемателят е предприел необходимите действия и обжалва заповедта за прекратяване на договора във Варненския административен съд, разкри Шитов.

Заведението, което по документи се води кафе-сладкарница, в последните години е превърнато в дискотека от фамилията на небезизвестния в Девня Лазар Славов Калмука.

Същият е бивш общински съветник в града, бивш футболист и бивш спонсор на местния футболен клуб. В дискотеката често се подвизавал синът му Диян, по-известен като Малкия Калмук. Преди години между него и Мартин възникнал конфликт, който според местните станал причина за бруталното убийство през ноември миналата година.

До края на тази седмица изтича срокът на прокурорската преписка, която бе образувана след публикация на Topnovini.bg за системни криминални деяния от страна на Малкия Калмук. Проверката е възложена на варненската дирекция на МВР. Едва след това държавното обвинение ще прецени дали да подведе Славов под наказателна отговорност, съобщи за Topnovini.bg районният прокурор на Девня Йоланда Янева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама