Омбудсманът ще проверява сигнал за принудителни дарения в учебните заведения в Добрич

17:14, 13 яну 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Омбудсманът Мая Манолова се ангажира да направи проверка за практиката в училищата в Добрич да се събират принудителни дарения за различни цели, както и в детските градини. Това съобщи тя пред журналисти. Проблемът й е поставен при една от срещите й с граждани днес в Добрич.

По думите на обществения посредник, става въпрос за случаи, при които децата се оказват притискани или дискриминирани поради невъзможността на родителя да се включи в този уж доброволен процес.

По повод исканията на сдружението „Да си върнем заграбената земя“, на граждани, пострадали от правилата на земеделската реституция, Манолова е поела ангажимент, че, дори и при минимални шансове, да депозира жалба в тяхна подкрепа. „По-лесният начин е чрез промени в законодателството т.е. параграф 22 да бъде отменен, но това е в ръцете и на депутатите от област Добрич и трябва да предприемат действия да го внесат в парламента и да настояват пред другите депутати да се приеме, за да не се чувстват хората ограбени“, заяви още Националният омбудсман.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама