Братята, убили 18-годишно момче във Враца, може да отърват затвора

16:58, 13 яну 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата братя, които вчера пребиха до смърт 18-годишно момче в центъра на Враца, може да се разминат със затвора. Това става ясно от съобщение от пресцентъра на Апелативна прокуратура София съобщиха. 

 

Според него Окръжната прокуратура във Враца е привлякла като обвиняеми Иван Дамянов (32 г.) и Десислав Дамянов (36 г.) за това, че по непредпазливост са причинили смъртта на 18-годишният Т.Й., вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда. Престъпление е по чл. 124 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 НК, който гласи, че обвиняемите е възможно да получат ефективна присъда до пет години лишаване от свобода. Но в Наказателния кодекс няма долна граница и съдът може да реши, че не е нужно да ги вкара в затвора.

 

Двамата са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Припомняме, че вчера в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Т.Й. и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в причиняване на побой на 18-годишния Т.Й. от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. Разследването до момента е установило, че починалият също е нанасял удари по нападателите си с метален бокс. В резултат на побоя по-късно Т.Й. починал.

 

Продължават разпитите на свидетели. Назначена е съдебно медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани, и за съдържанието им е назначена видео-техническа експертиза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама