Налагат солени глоби на фирмите, отговарящи за снегопочистването във Варна

16:18, 13 яну 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Солени санкции ще отнесат снегопочистващите фирми във Варна заради неудобството, което причиниха на гражданите в началото на годината, заяви на брифинг кметът Иван Портних. Фирмите, които отговарят за районите "Одесос", "Аспарухово" и "Младост", няма да получат и стотинка за периода от 3 януари до нощта на 4 януари.

"Не може да бъде оправдание, че са се развалили две машини, или каквото и да било друго, и да се допусне в определени райони на града състоянието да е критично", посочи градоуправникът.

За същия период ще бъдат глобени и сметопочистващите фирми – заради неритмично изнасяне на боклука. Размерът на санкциите се уточнява, но засега е ясно, че "Титан АС" ще бъде глобена със 120 хил. лева за периода от началото на годината до днешна дата.

Иван Портних подчерта,че фирмите са предупредени за нови санкции, ако отново не се справят с почистването на снега, който синоптиците прогнозират за края на тази седмица.

Фирмите, които отговарят за почистването на спирки и подлези в "Одесос", "Аспарухово" и "Младост", също няма да получат пари за 3 и 4 януари, тъй като не са успели да се справят със зимната обстановка. 

Сериозни санкции ще понесат и фирмите, които обслужват другите два района на града - "Приморски" и "Владислав Варненчик".

За последната година и половина кметът на Варна е наложил санкции на сметопочистващите фирми в размер на над 1 млн. лв.

"В момента върви процедура по избора на нови изпълнители на дейността "сметопочистване". Заложили сме изключително сериозни критерии, например стандарт "Евро 5" за почистващите машини, чисто нови съдове, повишена кратност на сметосъбирането и други. Очаквам, че при тези нови изисквания сметопочистването във Варна ще бъде на добро ниво", надява се Иван Портних.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама