МВР разследва финансов мотив за убийствата в София (обновена)

16:06, 13 яну 16 25 586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финансов мотив се корени в убийствата в София - или поне това е основната версия, по която работи полицията. Това стана ясно по време на брифинг на Главна дирекция "Национална полиция".

На 7-и януари бе убит близкия до ВИС-2 Веселин Стоименов, а два дни по-късно застрелян бе намерен и собственикът на модна къща “Агресия” Александър Антов. Това предизвика бурна реакция от страна на бизнеса, който поиска или бързо разкриване на престъпленията, или оставки в МВР.

“Двете престъпления нямат връзка”, казаха днес от полицията. Те определиха смъртта на 18-годишния Тодор от Враца като “чисто хулиганска постъпка”.

По случая с Веселин Стоименов криминалистите са назначили експертизи, провели са беседи с отделни лица, но все още нямат краен резултат. Органите на реда проверяват камери и мобилните клетки. Според зам.-директора на ГД "Национална полиция" старши комисар Константин Димитров откритото наблизо BMW, което бе запалено, е открадното в Пловдив през месец декември 2015 г. „Свързано е по една или друга причина с това убийство", уточни той. Според него всички 7 куршума, с които е прострелян са били смъртоносни.  „Веселин Стоименов освен собственик е и съдружник в няколко фирми", каза той и добави, че става дума за над 10 фирми. 

Александър Антов от своя страна е бил съдружник в по-малко от 5 фирми и в момента се прави техен финансов профил.

Според Димитров двамата бизнесмени не са имали големи финансови задължения. Той обяви, че за момента няма информация някой от двамата убити да е бил изнудван. Запис на самото убийството, въпреки многото камери в района, няма.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама