Шест, а не пет са жертвите на отровната ракия от Якоруда

15:59, 13 яну 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест, а не пет са жертвите на отровната ракия в Якоруда. Това показват резултатите от ексхумацията на тялото на 33-годишния Юсуф Мемчов, извършена по нареждане на Окръжна прокуратура - Благоевград.

В 10.30 часа днес на гробищата край града дойде съдебният лекар, който взе проби от трупа на младия мъж.

Майката на Юсуф - Айше е категорична, че семейството й ще съди продавача на отровния алкохол Тайфи Мекльов и че никога няма да му простят. Ще искат смърт за смърт.

"Докторът ни каза, че детето ни е починало от метилов алкохол. Тайфи да не прехвърля вината на него, че не може стане от гроба и да се защити. Не съд трябва за него, а да го докарат на площада, да го линчуват и да го разстрелят. Не мога да се примиря със загубата на детето си”, ридае опечалената майка.

Според Айше, синът й и две млади момчета от село Кръстава са отишли на 20 декември да помагат на Мекльов, а той ги почерпил с ракията, която местните вече наричат "скоросмъртница". Още на другия ден Мемчов умира, а след това и негов приятел. Обаче в смъртните им актове пише съответно "аневризма" и "инфаркт".

„И той си е отишъл от проклетата ракия на Тайфи, даже в Белица има младо момче загинало преди наши Юсуф, също от метилов алкохол. Нека полицията провери и неговата смърт”, призова Айше.

 

Както Topnovini.bg вече писа, вчера Апелативният съд в София остави за постоянно в ареста Тайфи Мекльов. Той е обвинен в производство и разпространение на фалшивата напитка. Според съдебния състав има опасност 46-годишният бизнесмен да се укрие или да извърши ново престъпление.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама