Проверяват мол в Стара Загора за кражба на ток

15:12, 13 яну 16 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Стара Загора и полицията проверяват старозагорски търговски център, който  неправомерно е ползвал общински ток за фасадното си осветление и част от рекламните пана.  

По думите на зам.-кмета Йордан Николов, преди два дни е получен сигнал, че молът на ул. "Хан Аспарух" ползва неправомерно ток от стълбовете на тролейбусната контактна мрежа и уличното осветление, за да захранва прожектори и коледни светлинки. Проверка на място днес установи, че това е вярно и веднага започна демонтаж на уредите, захранвани с общински ток.

Николов обясни, че собствениците на търговския център ще бъдат санкционирани и глобата ще бъде в максимален размер. Според него това е криминално престъпление, затова са сезирани полиция и прокуратура, за да се установи кой е прекият извършител на деянието и има ли замесени и общински служители.

„Общо девет прожектора, няколко реклами и коледни светлини са били закачени към уличното осветление", обясни зам-кметът. Тепърва ще се изяснява с колко е ощетен и общинския бюджет.

От търговския център пък щели да направят свое вътрешно разследване по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама