Новоизбраният кмет на Мъдрево поиска касиране на изборите

14:59, 13 яну 16 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Касиране на изборите в кубратското село Мъдрево поиска от съда новоизбраният кмет Салим Мустафа. Делото се гледа днес в Административния съд в Разград. То бе образувано по жалба на Ибрям Ялама от ДПС, който загуби кметската надпревара от кандидата на коалиция „Време за промяна“. Според окончателните резултати, за кандидата на ДПС своя вот са дали 316 души, а Мустафа са подкрепили 319 жители.

Новоизбраният кмет и защитниците му считат, че са допуснати многобройни нарушения, които са повлияли на изборния резултат. Пред съда Мустафа заяви, че иска честни избори, а не служебна победа.

Заради нарушения на правилата в Изборния кодекс прокурорът по делото също поиска изборите да бъдат обявени за недействителни и незаконни, и да се насрочи нов вот.

Адвокатът на ищеца пледира Общинската избирателна комисия да отмени решението си и да постанови ново, с което да обяви за избран за кмет Ибрям Ялама. Неговите аргументи бяха свързани основно с това, че при повторното преброяване на бюлетините имаше несъответствия между намерените в чувалите бюлетини за Ялама, и отчетените в протокола на ОИК.

Съдът обяви, че ще се произнесе с решение по делото в законоустановения срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама