Осъдиха 4-ма сирийци и 2-ма иракчани за нелегално преминаване на страната

14:58, 13 яну 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима сирийци и двама иракчани са осъдени за опит за нелегално преминавана на страната, съобщиха от Апелативна прокуратура във Велико Търново. Наложено им е наказание от по три месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 100 лева.

Изпълнението на наказанието се отлага за срок от три години. Съдът призна Ахмад А., Херо С., Имам С., Нишерван М., Сиахмед К. и Омар И. за виновни по повдигнатото им от Районна прокуратура - Свищов, обвинение, за това, че на 25. 03. 2015 г. в Свищов, област Велико Търново през ГКПП – Свищов направили опит да излязат през границата на Р. България.

Те се укрили в товарен автомобил „Ивеко Дейли“, собственост на мъж от Свищов, без разрешение на надлежните органи на властта, като опитът останал недовършен, поради независещи от тях причини.

Чужденците са открити, в тайник зад шофьорската кабина на автомобила, при извършена проверка на служители на ГПУ – Свищов. В своите показания обвиняемите са обяснили, че са искали да стигнат до Германия, където имат близки и където желаели да се установят. Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама