Синдикати и Бъчварова пак не се разбраха за реформата в МВР

14:26, 13 яну 16 / Политика 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И шестте синдикални организации на служителите в Министерството на вътрешните работи се обявиха против предложения от министъра Румяна Бъчварова проект за реформа във ведомството. 

"Отново се предлага драстично орязване на социалния пакет на служителите в МВР без аргументи или перспективи за положителна промяна в статуса им в замяна на налаганите рестрикции", пишат те. И отсичат: "Категорично не приемаме и няма да обсъждаме промени в социалния пакет на служителите в МВР".

"Очакваме политическото ръководство на МВР да пристъпи към разработване на цялостна дългосрочна стратегия, гарантираща прозрачност, обезпеченост, подкрепа и устойчивост на реформите в МВР", завършва декларацията.

Предложенията включваха намаляне от 20 на 10 заплати на обезщетенията при напускане за служители със стаж по-нисък от 10 години, премахване на клас "прослужено време", което ще намали заплатите с около 40%, както и премахване на компенсациите с допълнителни средства при извънреден труд. Ако полицаите или пожарникарите работят извънредно, те ще получат право на допълнителни 12 дни платен отпуск, но пък за сметка на това основният ще бъде намален.

Синдикалистите настояват командироването на служители да е за максимум 60 каледнарни дни годишно. Пратените на границатата полицаи, които да пазят от бежанци, вече са натрупали повече.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама