Свинеферма отнесе 50 хил. лв. глоба за мръсотия и липса на разрешително

13:55, 13 яну 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 хиляди лева е най-голямата глоба, наложена от РИОСВ - Пловдив, през 2015 г., съобщиха от ведомството. С крупната сума е санкционирана свинеферма, която работела без комплексно разрешително и системно нарушавала екологичното законодателство. За случая са сезирани Прокуратурата и Икономическа полиция.

През изминалата година екоинспекцията в Пловдив е извършила 1498 проверки на 1420 обекта и е наложила глоби на обща стойност 318 441.23 лв. Издадени са 494 предписания за установени нарушения. Съставени са 64 акта, наложени са 16 текущи месечни санкции и са издадени 82 наказателни постановления. Събраните суми от наложени санкции и глоби през изминалата и предходни години са в размер на 291 167.95 лв. На "зеления" телефон на екоинспекцията през 2015 г. са приети и обработени повече от 380 сигнала.

През ноември миналата година РИОСВ - Пловдив, e сигнализирала Прокуратурата за притежание и излагане на публични места на препарирани екземпляри на морски и скален орел, които са защитени от Закона за биологичното разнообразие. Поради изключителната си рядкост морският орел попада и в разпоредбите на чл. 278д от Наказателния кодекс, който предвижда освен глоба и лишаване от свобода до 5 години.

В края на годината пък бе спряно производството на цех за дървени въглища в село Красново за неспазване на екологичното законодателство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама