Борисов иска решение за обучението на мюсюлманите у нас с турски пари

13:19, 13 яну 16 / Политика 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов заяви желанието си да бъде организиран председателски съвет, на който всички партии в Народното събрание да дебатират по темата, която "25 години всички ние избягваме".

"Ние имаме стотици хиляди мюсюлмани - ходжи, мюфтии, вероизповедания, голяма част от които са на издръжка на турската държава". Върху тази тема обърна внимание министър-председателят по време на блиц-контрола в парламента. 

По думите му обучението на християнското духовенство е прозрачно и такова трябва да бъде и с това на останалите религии у нас. Според него трябва да се намери решение на този въпрос и изрази надеждата си ДПС да бъде част от него.

"Бих бил много щастлив, ако в парламента намерим общ език и общо решение на въпросите как и къде се обучават българските мюсюлмани и къде се издават техните дипломи. Ние заобикаляме темата, защото всички ни е страх да не ни обвинят в подкрепа на ДПС или на нещо друго", обяви Бойко Борисов.

Според министър-председателя около ширещия се тероризъм в Европа не трябва на всяка цена да считаме и да имаме усещането е, че тези хора са терористи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама