Славчо Атанасов: Не им стиска да отнемат "могъществото" на администрацията чрез мълчаливото съгласие

13:19, 13 яну 16 / Политика 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В  Парламента ГЕРБ, БСП и АБВ отхвърлиха проекта за промени в Административно- процесуалния кодекс (АПК), внесен от Патриотичния фронт (ПФ). Нещата, които предложихме и най-вече въвеждането на мълчаливото съгласие са изключително важни и в помощ на бизнеса и хората”, коментира народният представител от ПФ Славчо Атанасов, който е вносител на законопроекта.

В момента властва обратният принцип в отношенията с администрацията и това е предпоставка за тежката корупция, която ни заобикаля, твърди той.

"По тази причина, аз от години настоявам в АПК да се въведе мълчаливото съгласие. Простичко казано, искаш нещо от администрацията и ако в дадени срокове тя не се произнесе, влиза в сила мълчаливо съгласие от нейна страна, тоест искането е одобрено. Още като кмет на Пловдив пратих това предложение до всички парламентарни групи в тогавашния парламент, но реакция нямаше”, коментира още Славчо Атанасов.

Според него двете основни партии нямат политическа воля да направят нужните промени в АПК.

"Не им стиска да гласуват мълчаливото съгласие, защото така ще отнемат сегашното "могъщество“ на администрацията спрямо хората”, категоричен е Атанасов. Пловдивският депутат смята, че въвеждането на принципа ще дисциплинира сериозно администрацията и в същото време ще пресече възможностите за корупция, защото премахва зависимостта от чиновника.

"За мен, като вносител на промените е абсурдно, че днес в парламентарна зала представих положително становище за поправките от правосъдното министерство, което не беше взето под внимание. Имаме и официална подкрепа на всички бизнесорганизации, които също подкрепят въвеждането на мълчаливото съгласие. Няма да се откажа от идеята, ще търсим начин отново да предложим тези важни промени”, заяви народният представител от ПФ Славчо Атанасов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама