Външно е връчило нота на турския посланик

12:47, 13 яну 16 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 23 или 24 декември м.г. турският посланик бе извикан и му бе връчена нота във външно министерство за неговите деяния и поведение. Като добросъседни държави ние сме избягвали да шумим много по тези теми, но всичко, което дипломацията и редът, по който трябва да им се каже кое може и кое не може да правят, ние сме им го казали.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на блиц-контрола в Народното събрание. Той отговори на въпрос на Десислав Чуколов от "Атака" относно интереса на турската дипломация към процесите в партията на Ахмед Доган ДПС. Чуколов определи последното Рождество Христово като "турска Коледа", заради изключването на лидера на движението Лютви Местан на връх Бъдни вечер.

Бойко Борисов обясни интереса на Турция към процесите в ДПС с това, че всяка една държава "има своите фаворити за предпочитание". Това било и по линия на различните партии, каквито са ПЕС и ЕНП в Европа. "Всеки един си хвали неговата стока или търси подкрепата на тези, към които има доверие. Това е навсякъде", обобщи премиерът.

Той сподели, че е склонен да счита, че желанието на турската дипломация е било да се информират за това колко прогнозируеми са процесите, които текат в ДПС. "Нито по линия на Русия, нито по Турция има някаква зависимост", обяви министър-председателят, позовавайки се на информация от родните разузнавателни и контраразузнавателни служби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама