Намериха три скривалища на парижките атентатори в Белгия

12:48, 13 яну 16 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията в Белгия е намерила общо три скривалища в страната, които са били наети от атентаторите, окървавили Париж през ноември, съобщава „Льо Паризиен“, като се позова на Федералната прокуратура.

„Следователите намериха три убежища, използвани от извършителите на атентата на 13 ноември“, заяви прокуратурата. Това са апартаменти в градовете Схарбек и Шарлероа, както и къща в Овле.

Прокуратурата твърди, че апартаментът в Сахарбек е нает на 1 септември за една година, от човек, представящ се за Фернандо Кастило. При обиска на 10 декември, белгийските следователи са открили взривни вещества и шахидски пояс. По-рано бе съобщено, че по тях са намерени отпечатъци от Салах Абдеслам, който полицията издирва безуспешно вече трети месец, както и такива от Биал Хадфи, камикадзе от "Стад дьо Франс".

Ситуацията в Шарлероа е аналогична. Жилището е наето на 3 септември, отново за една година под фалшивата самоличност на Ибрахим Маруфи. Там полицията намери отпечатъци на „мозъка“ на нападенията Абделхамид Абауд, който загина при полицейска акция в предградието Сен Дени и отново на камикадзето Билал Хадфи.

Къщата в Овле е била наета на 5 октомври от лице, представящо се за Суфиан Каял, фалшива самоличност на Салах Абдеслам. Там не са намерени експлозиви. От прокуратурата твърдят, че жилището е използвано само за укритие.

Три месеца след атентата френската и белгийската полиция продължават да издирват Салах Абдеслам, помощника му Мохамед Абрини, както и още трима заподозрени в съпричастност към нападенията от кървавия 13 ноември в Париж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама