Кънев с партия тип “Саркози”

12:47, 13 яну 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДСБ Радан Кънев разкри повече за бъдещия си политически проект. В интервю за “Дарик” той обясни, че формацията ще прилича на тази на президента на Франция (2007 - 2012) Никола Саркози “Републиканците”. В нея всеки ще може да влиза свободно, след заплащането на членски внос, и да гласува директно за председател или за кандидата й за публичен пост.

“Там възможност да влезе има всеки и ти създаваш култ към тази партия. Няма да ходиш да се молиш на местния партиен секретар дали ще те пусне, дали няма. Ти създаваш, ти плащаш членския внос, който е солиден, и ставаш част от това, което беше “Съюз на народното движение”, сега е “Републиканците”; придобиваш правото да гласуваш за неговия лидер, за неговия кандидат-президент, за неговите кандидат-министри на отворени вътрешни референдуми и въпреки това партията има строга единна структура и когато дойде време за избори, се превръща в бойна машина, а не в орда варвари, която беше Реформаторския блок на всички досегашни избори", обясни Радан Кънев.

"Този проект ще бъде изключително отворен, особено към хора, които до момента не са се занимавали или просто малко са се занимавали с политика. Ще бъде изключително отворен към българските предприемачи от най-дребния до най-едрия бизнес с възможността те да се включат активно в процеса на взимане на решения и да имат адекватно представителство до най-високото управленско ниво, включително участие в структурите на властта. Защото досегашните опити бизнесът да бъде ангажиран бяха тотално лобистки", обясни лидерът на ДСБ

По думите му, времето на политическите коалиции е отминало, а бъдеще имат единствено субектите, които поддържат едновременно силна и единна структура, но и много отворена и допълни своите виждания и идеи.

"Говоря за нещо много различно от българската традиционна партия, защото всички български традиционни партии, в най-голяма степен доминиращата партия в политиката ни партия - ГЕРБ, следват структурния модел на БКП”, заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама