БСП – Разград: Д-р Валентин Василев отново показва правна некомпетентност

12:43, 13 яну 16 / Политика 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът д-р  Валентин Василев отново показва правна некомпетентност, съобщиха от пресцентъра на Общинския съвет на БСП в Разград.

Според социалистите заявлението на кмета вчера на пресконференция директорите на общинските предприятия да подадат оставка има само емоционална и никаква правна стойност. Те считат, че то е поредното доказателство, че в различните общински структури работят квалифицирани, отговорни и креативни хора, чиято работа не дава поводи да бъдат освободени законово заради несправяне със задълженията си. „Кметът продължава да търси и прилага механизми за натиск и административен тормоз, какъвто е случаят с освобождаването на служители по чл.331 от Кодекса на труда и предложенията за обезщетения от четири брутни работни заплати”, заявяват от БСП-Разград.

Общинските предприятия в Разград за шест - „Разградлес“, „Ученическо и столово хранене и почивно дело“,  „Паркстрой“, „Бизнес зона "Перистър“, „Обреден дом“ и „Ремонтстрой“.

Директорите на четири от тях - „Разград лес“, „Ученическо и столово хранене“, „Обреден дом“  и „Бизнес зона Перистър“ Свилен Йорданов, Светослав Неделчев, Стоян Рачев и Ивайло Ганев отказаха коментар по темата.

Директорът на ОП „Ремонтстрой” Петър Петров заяви, че е склонен да си депозира оставката. „Не виждам причина да не я подам, щом ми я искат”, каза той.

„Това, което д-р Василев лансира чрез медиите в публичното пространство за мен е неподходяща форма на комуникиране между работодател и директор на общинско предприятие”, коментира директорът на ОП „Паркстрой” Иван Борисов. Той отбеляза, че е назначен на длъжността в резултат на спечелен конкурс през месец март и не е член на политически кабинет, за да се ползва максимата на екипното управление. „Не мисля, че това е добър и подходящ за община Разград начин на комуникиране и на управление, не е от полза на обществото и не е и подвластно на правилата, предвидени в Кодекса на труда”, заяви Борисов и допълни, че КТ е документ, с който трябва да се съобразява всеки работодател. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама