Бившата директорка на гимназията в Девня вече е подсъдима

12:17, 13 яну 16 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Девня внесе в съда обвинителен акт срещу бившата директорка на Професионалната гимназия "Константин Кумановски" в индустриалния град за преправяне съдържанието на документ и съставяне на неистински такъв с цел да бъде използван, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Според обвинението бивша възпитаничка на професионалната гимназия в Девня решила да кандидатства в Медицинския университет във Варна по специалността "Помощник-фармацевт". Младата жена се познавала лично с директорката Йовка Бачовска и поискала от нея да й бъде издаден дубликат на изгубената диплома за средно образование. В личния картон на ученичката били нанесени няколко корекции, едната от които повишила оценката по български език и литература от положената матура от "Среден 3" на "Отличен 6", което довело до преправяне и на общия успех в дипломата от "Среден 3,83" на "Добър 4,33".

Подсъдимата Йовка Бачовска знаела, че дубликатът е необходим на бившата й възпитаничка, за да кандидатства в Медицинския университет, където една от балообразуващите оценки била по български език и литературата. След като нанесла поправките в личния картон на бившата си ученичка, Йовка Бачовска издиктувала оценките на служител в училището и с подписа си и печата на училището под дубликата го оформила като официален документ, който предала на кандидат-студентката.

С преправените оценки в дубликата на дипломата бившата възпитаничка кандидатствала в Медицинския университет във Варна, но не била приета. Материалите по отношение на нея за използването на дубликата с преправени оценки са разделени от това дело и изпратени по компетентност на Районната прокуратура във Варна.

В хода на образуваното дело подсъдимата Бачовска не признава вината си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама