Проф. Пенчева пое властта в РУ, екипът й ясен до 27 януари

12:08, 13 яну 16 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Предстои ми много работа. На първо място по график до 20 януари трябва да бъда тизбрани декани на факултетите. До 25 януари се избират членове на Академичния съвет. До 27 януари трябва да бъде ясен и екипът на ректора, който ще бъде избран от новия Академичен съвет".

Това заяви по време на встъпването си в длъжност днес новият ректор на Русенския университет "Ангел Кънчев" проф. д-р Велизара Пенчева. Тя получи символичния ключ на университета и регалиите, олицетворение на властта, от досегашния ректор, чл.-кор. проф. Христо Белоев. 

Както вече съобщихме, проф. д-р Пенчева получи подкрепа от 138 гласа на провелия се снощи Академичен съвет на ВУЗ-а и стана първата жена  - ректор в 70-годишната история на висшето училище.

Тя посочи, че сред първите й задачи е координирането и развитието на добра мандатна програма, която да води университета напред.

"Задачата ни е да развием мандатна програма, която да отчита националните и международните политики и да изпреварва събитията така, че наистина университетът да върви нагоре и напред", сподели още тя.

Новият ректор сподели, че работата й с нейния предшественик през последните 8 години чл.-кор. проф. Христо Белоев й е дала множество примери за човечност, активност в и извън академичната среда, носеща все по-добри позиции за Русенския университет в националното и международното образователно и научно пространство, които тя заяви, че ще следва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама