След шамара от Борисов бизнесът отвръща на удара

11:14, 13 яну 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като вчера премиерът Бойко Борисов призова бизнесът “да не дава съвети от Тайланд” и нападна “големите бизнесмени”, че водят “войни” чрез “медиите си”, работодателските организации отвърнаха на удара.

Часове след изказването на министър-председателя от Пловдив, ръководствата на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, КРИБ, Браншова асоциация на металургичната индустрия, Българска камара на химическата промишленост, Българската минно-геоложка камара, Българска федерация на индустриалните енергийни консуматори и други са се събрали на работна среща, провела се късно снощи.

На нея бизнесът е решил да поднови атаките си срещу кабинета и персонално срещу министъра на енергетиката Теменужка Петкова и председателя на КЕВР Иван Иванов.

“На срещата било констатирано, че въпреки поетите ангажименти, до момента институциите не са предоставили правителствен проект на пътна карта за реформи в енергетиката; анализ на изграждането и дейността на ВЕИ по отношение спазване на законовите процедури, решение относно включване на добавка "Задължение към обществото" и към цените на електроенергията за износ за страни, нечленуващи в ЕС; анализ на методологията за ценообразуване, използвана от КЕВР и систематизиране на необходимата промяна в методиката и законодателството”, съобщава БТА.

Бизнесът с пълно единодушие обвинил властта в “пълно неглижиране” “по отношение на реформите в енергетиката”, което налагало общи действия на индустрията с цел подновяване на диалога с институциите и решаване на проблемите.

Не става ясно дали организациите са готови да възобновят протестните си действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама