Удължават разследването срещу възпитател в Завет, присвоил лотариен билет от ученик

11:14, 13 яну 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С два месеца се удължава разследването срещу 42-годишния възпитател от интерната за деца с противообществени прояви в Завет Ергин Хасан. Това съобщи Анелия Неделчева, административен ръководител на Районна прокуратура – Кубрат.  Тя отбеляза, че все още няма повдигнато обвинение срещу възпитателя, който е разследван за присвояване на печеливш билет от лотарията за 100 000 от свой ученик.

Случаят стана известен след проверката на омбудсмана в различни интернати в страната. В доклада на Националния превантивен механизъм /НПМ/ към омбудсмана се посочва, че при проверка в интерната в Завет екипът се натъкнал на любопитен случай. Той бил свързан с 14- годишно момче, който твърдял, че по време на разходка в Завет с възпитател и други ученици от интерната, е закупил и спечелил 1 кг. злато или 100 000 лева от билет на „Националната лотария“, който е дал за съхранение на възпитателя от интерната. А това е 42-годишният Ергин Хасан от село Драгомъж, който на местните избори беше и кандидат за кмет на селото, издигнат от  ДПС.

В доклада на НПМ се казва още, че възпитателят е присвоил билета и е осребрил печалбата от него в размер на 100 000 лева. При проведените интервюта с останалите деца и младежи експертите са получи идентични обяснения кой и при какви обстоятелства е закупил и изтрил печелившия билет, а това е именно е настанения в интерната ученик. Експертите към омбудсмана са нямали възможност да разговарят с възпитателя, осребрил печелившия билет, тъй като същият е бил в болничен.

Кметът на община Завет Ахтер Велиев заяви, че по информация на директора на интерната Ергин Хасан продължава да е в болничен, не могат и да го открият на адреса, на който живее. По думите на Велиев с постъпката си възпитателят си е спечелил възмущението на не един от съгражданите и съселяните си. „Ако детето беше уведомило навреме общинското ръководство или полицията нямаше да се стигне до тези проблеми”, коментира кметът.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама