Започна приемането на творби за деветия национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат

10:59, 13 яну 16 / Култура 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна приемането на творби за участие в деветото издание на националния конкурс за хумор и сатира, който се провежда в Кубрат. Проявата се организира от община Кубрат, програма "Христо Ботев" на БНР, Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1891" и клубът на хумориста "Жарава", съобщи председателят на клуба Димитър Атанасов.

В конкурса могат да участват творци от цялата страна. Съревнованието ще протече в три раздела - карикатура, кратки сатирични форми /епиграма, афоризъм и други/ и стихотворение или кратък хумористичен разказ. Творбите трябва да бъдат придружени от кратка творческа биография и снимка или шарж на участника.

Крайният срок за изпращане на материалите е първи април на адрес: 7300-Кубрат, ул. "Княз Борис I" №1, e-mail: [email protected]; [email protected].

Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще стане на специално тържество на 20 май от 17 часа в ритуалната зала на читалището в Кубрат.

Конкурсът за хумор и сатира в Кубрат възниква през 2007 година по идея на клуб „Жарава”. Същият предизвика голям интерес в страната и до днес в него са участвали над 1100 творци. В журито се открояват имена като Борис Арнаудов, Доньо Донев, Николай Пекарев, Румен Леонидов, Митко Новков, Данаил Константинов и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама