10% по-ниски сметки за парно в Пловдив за декември

10:33, 13 яну 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средната стойност на фактурите за топлинна енергия на битовите клиенти на EVN България Топлофикация в Пловдив през декември 2015 г. е с 10,54% по-ниска спрямо година по-рано, съобщиха от дружеството.

Според  данните  на  EVN, средната стойност на фактурите в Пловдив за декември 2015 г. е 64,1 лв., което е със 7,55 лв. по-малко спрямо година по-рано през декември 2014 г., когато тя е била 71,65 лв.

От дружеството съобщават още, че има разлика в средната месечна температура за двата месеца, която оказва директно влияние върху консумацията. За декември 2015 г. в Пловдив тя е била +6,5 °C, a година по-рано - през декември 2014 г. средната температура е била +5,6 °C.

От EVN България Топлофикация напомнят, че за избягване на непредвидими изравнителни сметки в края на сезона клиентите е препоръчително да преминат от сезонен към месечен или дистанционен отчет на уредите за дялово разпределение по отоплителните тела. 

Към момента над 79% от всички клиенти на компанията в Пловдив вече използват предимствата на дистанционния или месечния отчет за сметка на сезонния и заплащат всеки месец своето реално потребление. По този начин те не зависят от наличието на евентуална разлика в консумацията им от предходния сезон,  както е при сезонния отчет, при който отчитането е само 2 пъти в годината - в началото и в края на отоплителния сезон.

Решението за избор или промяна на начина на отчитане се взима на Общо събрание на етажната собственост в сградата, ползваща съответната абонатна станция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама