Общината пусна клипове и снимки на вандали, рушили в Бургас (видео)

10:15, 13 яну 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас публикува в официалния си сайт - www.burgas.bg, фото и видео материали, показващи актове на вандализъм в морския град.

Последните "документирани" такива случаи са от 1 януари, когато камера на бул. "Стефан Стамболов" е заснела как автомобил се врязва в новата ограда пред спирката на Новата поща, разделяща двупосочното движение. На записа се вижда как шофьорът излиза от колата в неадекватно състояние и си тръгва от мястото на инцидента, но след малко се връща в автомобила, дава на заден ход и бяга от произшествието.

Най-новият случай на заснет вандалски акт в града е изпратен преди дни от гражданин до фейсбук профила на кмета Димитър Николов. Той касае същата предпазна ограда, но в по-горния участък, срещу Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Изпратените снимки показват как двама младежи с качулки отвинтват болтовете, с които е хваната част от оградата.

Общинска администрация призовава гражданите, които са заснели такива снимки или видео клипове, да ги изпращат на електронна поща: [email protected].

Целта е всеки, който разпознае на тях извършителите, да подава своевременно сигнал до полицията за издирването и залавянето им.

Освен снимки от гражданите, такава функция ще изпълнява и Центърът за контрол на трафика в Бургас, помещаващ се в сградата на спортния корпус на ПМГ "Акад. Н. Обрешков", който е част от проекта "Интегриран градски транспорт". В него ще се наблюдава и събира информация от камерите, монтирани по спирките, в автобусите и на основните кръстовища в града. Те ще дават възможност за бърза реакция при пътно-транспортни произшествия, актове на вандализъм, бедствия и разкриване на престъпления, тъй като трафик-центърът ще бъде свързан със спешния номер 112 и пътна полиция. С това се цели да се повиши сигурността и безопасността по бургаските улици.

През изминалите години Община Бургас неведнъж е съобщавала за това как новооткрити придобивки за града и жителите му стават обект на хулигански прояви и агресия, което води до необосновани разходи за поправяне и остраняване на щетите, вместо тези публични средства да отидат за нова площадка, например.

Община Бургас призовава всеки, който разпознае някое от лицата на кадрите, да подаде сигнал до полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама