Директорът на БНР за малко да загуби поста си заради „Деконструкция“

10:10, 13 яну 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скандалът около сваленото от ефира на Българското национално радио (БНР) предаване „Деконструкция“ на Петър Волгин е можел да коства поста на директора на медията Радослав Янкулов. За това намекна членът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Иво Атанасов пред БНР.

Причината - процедурата по свалянето на предаването не е извървяна по законен път. Членовете на СЕМ не са потвърдили на редовното си заседание акта за административно нарушение на „Деконструкция“, което означава, че основанието, послужило за премахване на предаването от ефир, вече не съществува.

„В това действие на Радослав Янкулов и на Управителния съвет на БНР аз видях вече основание в Закона за радиото и телевизията да се откликне на искането на протестиращите от май месец миналата година за предсрочно прекратяване на мандата му. Нарушени са принципите за радио и телевизионна дейност. Затова предложих да открием тази процедура, но това не беше прието“, уточни Атанасов.

Той разкри, че в СЕМ са получили писмо от Янкулов, в което той посочва, че „Деконструкция“ системно нарушава Закона за радиото и телевизията, едностранчиво представя фактите, не се допускат опоненти, ограничава се свободата на словото и т.н.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама