Търсят берачки на ягоди в Испания

09:24, 13 яну 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Продължава набирането на работнички за бране на ягоди в Испания, информираха от Агенцията по заетостта. 450 места са заявени за цялата страна, като изискването е жените да са на възраст от 20 до 40 години и да имат опит в селското стопанство.

На 28 и 29 януари в Разград, в залата на хотел "Централ"  ще се проведат интервютата за записалите се кандидатки от Североизточна България,  включително и от област Търговище. "По офертата може да се кандидатства до самия ден на интервюто в съответния град, което означава, че и други жени, имащи желание и отговарящи на критериите, могат да заповядат в Разград без предварително да са записани", съобщиха от Регионалната служба по заетостта в Русе. От там уточниха, че всяка кандидатка трябва да носи четливо копие на лична карта, с написани имената на майката и бащата на латиница, както и актуален телефон за връзка. Онези, които имат предишна заетост в Испания, е добре да носят документи, удостоверяващи тази заетост.

Брутната заплата е 39.87 евро на ден при 6,5 часа работен ден.

На наетите българки се осигурява безплатна квартира, като пътуването до Испания е за сметка на работничката, като стойността на билета се удържа от първата й заплата, но ако тя остане до края на кампанията при работодателя, то той заплаща билета й за обратния път до България. Режийните разходи от около 15-20 евро на месец се заплащат от жените.

Тази година климатичните условия в испанската провинция Уелва са много добри и най-вероятно периодът на заминаване ще бъде през февруари-март, което и предполага по-голям шанс за кандидатките да бъдат одобрени.

Пълна информация за конкретните изисквания на испанския работодател, образци и подробни указания за необходимите документи, които да се носят на интервюто, желаещите да работят в Испания могат да получат във всяка дирекция “Бюро по труда”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама