БЧК започна раздаването на храни в пловдивския район "Западен“

08:56, 13 яну 16 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският червен кръст започна раздаването на хранителни продукти в район "Западен“ в Пловдив, съобщиха от районната администрация. Общо 471 човека от района имат право да участват в програмата "Предоставяне на хранителни пакети", осигурена от "Европейски фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица", заяви кметът Димитър Колев.

Най-малко 50 души преминаха през пункта и получиха своите пакети само до обяд през първия ден на кампанията. Хранителните продукти ще се раздават от доброволци всеки работен ден до 29 януари от 9 до 14 часа в залата на районното кметство.

Право на помощ имат гражданите, които са получили целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон. Всеки, който е в предварително подготвените списъци, ще получи брашно, спагети, компот, конфитюр и леща, като общото тегло на продуктите за всеки нуждаещ се възлиза на около 13 килограма храни. За целта е нужно лицето да се яви и да представи документ за самоличност.

Организаторите от БЧК благодариха на кмета на "Западен“ Димитър Колев за предоставеното помещение и за осигурените отлични условия за раздаване на помощите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама