Евгений Дайнов представя новата си книга за прехода в „Перото“

08:26, 13 яну 16 / Култура 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евгений Дайнов ще представи новата си книга „Началото на прехода. Записки по революцията (1989 – 1996)”. Това ще се случи в Литературен клуб "ПЕРОТО" от 19:00 часа. По време на събитието ще се разяснят понятията за криза, конфликт, спор и различието между хората.

В анотацията на книгата се казва, че времената винаги са революционни. „Революцията е като пожар, постоянно тлеещ точно под повърхността на земята. В повечето време не се вижда. От време на време изригва на повърхността и оформя революционни изблици. А понякога изригва на много места наведнъж, които се свързват помежду си и оформят помитащ революционен смерч. После всичко угасва – но само на повърхността. Революцията си продължава отдолу до следващото изригване“, се казва още в нея.

Евгений Дайнов споделя, че е започнал тази книга през 2013 година – почти четвърт век след края на комунистическия режим на Тодор Живков и след седем години пълноправно членство на България в ЕС. Докато я е писал, потейки се в летните жеги, в София е бушувал протестът срещу назначаването на олигарха Пеевски за шеф на контраразузнаването в марионетното правителство на Пламен Орешарски.

„Моята лична революция обаче започна през 1962 година. В този том „записките” ми завършват през 1989-а“, споменава още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама