БЧК започна раздаване на хранителни продукти за най-нуждаещите се в Г. Оряховица

08:24, 13 яну 16 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският червен кръст започна раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти за най-нуждаещите се граждани, съобщиха от кметската администрация в Горна Оряховица.

Раздаването ще продължи до 29-ти януари. Хранителните продукти са от първия транш по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от „Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица”.

В Горна Оряховица пунктът, от който се получават помощите се намира в двора на ПТГ „Васил Левски”. Хранителни продукти ще се раздават от 09.00 до 14.00 ч. Всеки правоимащ ще получи общо 13,6 кг. продукти. Индивидуалните пакети включват 5 кг. брашно, 3 кг. спагети, компот консерва – 1,6 кг, конфитюр – 1 кг. и 3 кг. леща.

Продуктите ще се раздават по списък, на база на получени енергийни помощи за 2014/2015 г. При получаване на хранителните продукти, правоимащите трябва да носят лична карта.

Новото в тазгодишната кампания е, че близките на хората, които не могат да отидат сами до пунктовете (лежащоболни, инвалиди и др.), могат да представят написано на ръка ненотариално заверено пълномощно.

Упълномощеният трябва да се яви в пункта със своята лична карта, с пълномощното и с личната карта на лицето, включено в списъците.

Доставката на хранителните продукти за населените места от Община Горна Оряховица ще се извърши по график в кметствата.

Днес с общински транспорт ще бъдат доставени пакетите с хранителни помощи в Паисий и Стрелец, а на 14 януари – в Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш и Крушето. Доставката на продуктите в останалите кметства ще се извърши от БЧК след 13 януари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама