Съдът реши Община Каварна да връща над 280 хил. лв. за пречиствателната си станция

07:56, 13 яну 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Добрич остави без разглеждане жалбата на община Каварна срещу покана за доброволно възстановяване на 282 830, 54 лева и лихвите по нея на Управляващия орган по оперативна програма ”Околна среда 2007-2013г.” Магистратите прекратиха образуваното административно дело. Определението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Делото е образувано по жалба на Община Каварна срещу покана за доброволно изпълнение и възстановяване на сума в размер на 282 830,54 лева и натрупаната до момента лихва. Връщането на парите е поискано заради това, че с доклад на Главна дирекция “Оперативна програма околна среда” при Министерство на околната среда и водите е отказано да бъде одобрен доклад за изпълнение на І етап на инвестиционен проект “Подобряване  и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в гр. Каварна”.

При приключилия процес на верификация на искане за окончателно плащане по проект “Подобряване и развитие на инфраструктурата на питейни и отпадъчни води в гр.Каварна” одобрената сума е 0,00 лева. Писмото съдържа констатации за  нарушения, при изпълнение на І етап от инвестиционен проект на община Каварна по процедура BG161О005/10/1-11-/03/19. Въз основа на това, искането на средства не се верифицира, а направените разходи не се възстановяват. По същите съображения бенефициентът следва да възстанови сумата от 282 830,54 лева, както и натрупаната до момента лихва. 

Според съда, поканата за доброволно изпълнение е част от изпълнителното производство и няма самостоятелно действие, поради което не подлежи на оспорване по съдебен ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама