Граждани показват на Мая Манолова разбитите пътища в област Добрич

07:45, 13 яну 16 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният омбудсман Мая Манолова идва днес в Добрич по покана на граждани. От 12 часа в сградата на областната администрация тя ще се срещне с представители на гражданско движение „За Добрич“, а от 12,30 часа ще  открие приемна за хората от града и региона.

Припомняме, че протестиращи от Добрич срещу поскъпването на винетките изпратиха през декември  жалба до Омбудсмана относно поскъпването на винетките. В нея те настояваха за намеса на обществения посредник, тъй като, според тях, с поскъпването на винетните стикери се нарушават конституционните права на хиляди граждани, които живеят в малки населени места и села.

Те останаха недоволни от отговора на Мая Манолова, която обясни, че оценява изтъкнатите аргументи. И заявиха, че ще търсят лична среща с Омбудсмана.

На срещата днес е поканен кметът на село Сираково, Генералтошевско, чиито жители, както и на съседни села, на два пъти излизаха на протест срещу състоянието на пътя, който свързва селата с общинския и областния център. Предвижда се гражданите да покажат на Мая Манолова състоянието на пътища от републиканската пътна мрежа, които оставят населени места в областта недостъпни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама