Депутатите откриват политическия сезон с първо заседание за 2016 г.

07:49, 13 яну 16 / Политика 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народните представители ще открият новия политически сезон за 2016 г. с първото си редовно пленарно заседание. След 25-дневната си ваканция депутатите ще започнат редовната парламентарна сесия. В първия ѝ ден се очаква всичките осем парламентарни групи да изчетат декларации от трибуната на парламента, с които да начертаят приоритети си за 2016 г.

Според Правилник за организацията и дейността на Народното събрание в последните до два часа от заседанието всяка първа сряда на всеки месец министър-председателят и заместник министър-председателите се явяват пред Народното събрание и отговарят на актуални устни въпроси, които се отнасят до общата политика на правителството, отправени от народни представители на самото заседание.

Парламентът приключи пленарната си работа на 18-ти декември с гласуването на постановлението на Министерски съвет за персонална промяна в състава на кабинета.

Депутатите гласуваха оставката на министъра на правосъдието Христо Иванов, както и номинацията на Екатерина Захариева за поста. Разделянето на кабинета с министър Христо Иванов стана повод и за разцепление в Реформаторския блок. ДСБ –една от петте партии участващи в блока, се разграничи и се определи като опозиционна.

Така се стигна и до преподписването на коалиционното споразумение с управляващите. Очаква се анексът да бъде подписан в началото на тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама