Набират кандидатки за сезонна селскостопанска работа в Испания

06:31, 13 яну 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенцията по заетостта информира, че продължава да набира кандидатки за сезонна селскостопанска работа в Кралство Испания. Заявените за цялата страна общо 450 места за работнички за бране на ягоди са по браншова оферта на испански работодател от провинция Уелва, съобщават от Дирекция "Регионална служба по заетостта" Русе.

В нея конкретно са описани изискванията към кандидатките, както и условията на работа. Ягодоберачките трябва да са на възраст от 20 до 40 години, да имат опит в селското стопанство. Тази година климатичните условия в Уелва са много добри и по информация от кооператива CORA периодът на заминаване ще бъде през февруари-март, което и предполага по- голям шанс за кандидатките да бъдат одобрени.

Брутната заплата е 39.87 евро/ден (или 38.40 след удръжките за социални, здравни осигуровки и ДОД). Работното време е съгласно колективния трудов договор за селското стопанство за провинцията - 6,5 часа на ден.

На наетите българки се осигурява безплатна квартира, като пътуването до Испания е за сметка на работничката (стойността на билета се удържа от първата й заплата), но ако тя остане до края на кампанията при работодателя, то той заплаща билета й за обратния път до България. Режийните разходи от около 15-20 евро на месец се заплащат от самите работнички.

Датите на интервютата за записалите се кандидатки на територията на отделните дирекции „Регионална служба по заетостта” са съответно: За ДРСЗ- Ловеч, Варна и Русе (областите Русе, Разград, Силистра и Търговище) – на 28 и 29 януари в Разград, в залата на хотел "Централ", ул.„Бели Лом” № 40.

Важно уточнение е, че по офертата може да се кандидатства до самия ден на интервюто в съответния град, което означава, че и други жени, имащи желание и отговарящи на критериите, могат да заповядат в Разград без предварително да са записани.

Всяка кандидатка трябва да носи четливо копие на лична карта/паспорт, с написани имената на майката и бащата на латиница, както и актуален телефон/и за връзка. Онези, които имат предишна заетост в Испания, е добре да носят документи, удостоверяващи тази заетост.

Пълна информация за конкретните изисквания на испанския работодател, образци и подробни указания за необходимите документи, които да се носят на интервюто, желаещите да работят в Испания могат да получат във всяка дирекция “Бюро по труда”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама