Джордж Зарубин оглави Фондация „Америка за България“

22:25, 12 яну 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Джордж Зарубин е новият президент и главен изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“, считано от 4 януари 2016 г. Зарубин бе избран също и за член на борда на директорите, съобщава сайтът на организацията.

С инвестиции от 30 милиона долара годишно Фондация „Америка за България“ е най-големият дарител на българското образование, култура, историческо наследство, гражданско общество, земеделие и социална сфера. 

„Това е идеалният момент, в който Джордж Зарубин да заеме длъжността президент и главен изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“,заяви Лин Дафт, председател на борда на Фондацията.

„За мен е чест да се присъдения към Фондация „Америка за България“ и съм вдъхновен от мисията й да подкрепя България в превръщането й в успешна и модерна европейска страна“, заяви Зарубин

Джордж Зарубин има значителен опит в областта на филантропията и управлението на фондации, натрупан в някои от водещите световни институции. Преди да заеме длъжността си във Фондация „Америка за България“, Зарубин работи за Salzburg Global Seminar, където в продължение на три години е вицепрезидент и главен директор развитие в офисите на организацията във Вашингтон и Залцбург.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама