Ген. Атанасов бил два месеца с оставка в джоба заради агентите на ДПС в службите

19:32, 12 яну 16 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият вече председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред генерал Атанас Атанасов е щял да подаде оставка от поста дори и ДСБ да не бе излязла с опозиция. Това заяви лидерът на “тъмносините” Радан Кънев в ефира на БНТ. “Като председател на Комисията бе в постоянен контакт с хората, които се грижат за нашата сигурност. И тези хора се надяваха Блокът да си изпълни обещанието и да изгони ДПС от службите. Но се оказахме безпомощни и излязохме в опозиция, защото дори в Реформаторския блок нямахме единна позиция по влиянието на Движението в сектора”, допълни той.

“Старите депесарски връзки на “Мултигруп” имат ключови позиции в сектор “Сигурност”. Една от тайните, които няма как да знае вашата телевизия, е, че Атанасов бе подготвил оставката си два месеца по-рано. Щеше да подаде оставка, дори и аз да не бях излязъл с опозиция”, каза Кънев. И отсече: “Като не си отстранил ДПС от властта, не си гарантирал националната сигурност”.

Лидерът на ДСБ коментира и обвинението на премиера Бойко Борисов, който днес се обърна към него и Атанас с думите: “Тогава ще им видя на другите сеира, които всеки ден - до вчера ме прегръщаха, днес ми говорят за Библиотекаро-какви бяха-сарайски неща”. “Истината е болезнена и на г-н Борисов му се иска да не се коментира”, бе краткият коментар на Кънев.

Той посочи, че мнозинството в Народното събрание всъщност се състои от ГЕРБ, АБВ и ДПС, които постоянно гласуват заедно в защита на статуквото. И даде примери: Комисията “КТБ”, която трябваше да бъде оглавена от представител на Реформаторския блок, но бе дадена на “тежката артилерия” на ГЕРБ Десислава Атанасова. “Докладът на Комисията бе пълни глупости”, отсече Кънев. “Само аз написах особено мнение”, допълни той. И продължи с примерите за коалицията ГЕРБ-ДПС-АБВ - старите подуправители на БНБ, закона за военното разузнаване, закона за НСО и други. “Именно закона за НСО, който Блокът подложи на тежка атака, материализира основните проблеми в българската политика”, смята “тъмносиният” лидер. И допълни, че ГЕРБ, ДПС и АБВ ще се опитат да спънат и закона за електронното гласуване.

Накрая Кънев заключи многозначително: “Много неща имат да се случат в българската политика до март”. Когато ДСБ ще реши бъдещето си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама