У нас няма нужда да убиеш някого, за да му вземеш бизнеса, обяви Красимир Дачев

18:43, 12 яну 16 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В България няма нужда да убиеш някого, за да му вземеш бизнеса. По-страшни са кражбите с подправени документи, а и стават по-често.

Това заяви бизнесменът и член на управителния съвет на Българската търговско промишлена палата (БТПП) Красимир Дачев в ефира на бТВ. Той се разграничи от декларацията на КРИБ, с която от конфедерацията поискаха МВР бързо да разкрие убиеца на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов. В противен случай от КРИБ настояха вътрешният министър Румяна Бъчварова да си подаде оставката. По-рано през деня и министър-председателят защити Бъчварова. 

„Твърде прибързано бе обявено, че покушението е заради бизнес интереси и опит за присвояване на фирмите на убития. Може да е замесена жена или да има ревност", предположи бизнесменът. 

Според него професионалното ръководство на МВР е "ниско качествено" и това е причината да има проблем с разкриваемостта на престъпленията. Красимир Дачев е на мнение, че проблемът тръгва още от образованието, като България е единствена от соцстраните, която има полицейска академия "с бюджет по-голям от този на БАН".

"В цял свят полицията и службите отиват в университетите и взимат най-добрите кадри. При нас МВР си отглежда кадрите. Така не може да има професионализъм на високо ниво. Проблемът в МВР е дълбок, структурен", обобщи Дачев.

Той се обяви и срещу политиците, които са си направили от държавата ООД и вече са си самодостатъчни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама