Премахват незаконните сметища в пловдивския квартал "Столипиново"

17:54, 12 яну 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва премахването на нерегламентирани сметища за битови и строителни отпадъци в кв. "Столипиново", съобщиха от районната администрация.

Решението за масираната акция бе взето на организирана от кмета на "Източен" Николай Чунчуков среща по темата. На нея присъстваха представители на ОП "Чистота", ОП "Общинска охрана", Общински инспекторат, Общинска полиция, Шесто районно управление и с участието на заместник-кмета по транспорт в Община Пловдив инж. Златин Велев.

"Съвместните действия, които предприехме миналата година, дадоха добър и траен резултат. Старите сметища вече ги няма, но напоследък се забелязва нерегламентирано изхвърляне на отпадъци на нови места. Затова още от началото на 2016 г. отново координираме действията между различните институции, за да предотвратим замърсяването и да решим ефективно и други проблеми в района", посочи Николай Чунчуков.

Инж. Златин Велев обеща да съдейства за поставяне на видеокамери по бул. "Марица юг", откъдето граждани от други райони на Пловдив преминават най-често, за да изхвърлят строителни отпадъци в "Столипиново".

Въпроси, свързани с чистотата, сигурността, незаконното отглеждане на животни и използването на каруци, също бяха обсъждани на срещата. Набелязаха се мерки за решаването на проблемите и в тези сектори.

На срещата присъстваха също заместник-кметовете на "Източен" Милка Тодорова - Добрикова, Емил Начев и Николай Киров, директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов и неговият заместник Васил Павлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама