Прокуратурата обжалва освобождаването на хотелиера с крадените коли от Банско

17:43, 12 яну 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура - Разлог протестира срещу освобождаването на Валентин Мавриков - хотелиерът от Банско, за когото има данни, че е участвал в схема за кражба на луксозни возила. Държавното обвинение отново е подало искане за задържане под стража на бизнесмена.

Към този момент разследващите разполагат с множество доказателства за съпричастие на Мавриков към тази криминална структура. При извършените претърсвания в дома и гаражите му са открити множество средства за противозаконно проникване в автомобили, ключове за различни такива, заглушители за телефони тип "тапа". В двора на къщата му в курортния град са открити пет луксозни возила от висок клас, за които е ясно, че са откраднати. Освен това служителите на реда се натъкнали и на 4 автомобила с пренабити номера и авточасти за различни марки коли.

Един от съучастниците му - Антон Гарванов, се укрива.

Припомняме, че Мавриков бе освободен под гаранция от 5 000 лева от Районен съд - Разлог. Съдията счете, че той няма да се укрие или да извършни ново престъпление. Прокуратурата в града обаче продължава да работи по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама