Коледа продължава в шуменската филхармония

17:34, 12 яну 16 / Култура 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концерт „Коледа продължава” ще изнесе държавния симфоничен оркестър, съобщават от културната институция.

Любителите на музиката може да се насладят на изпълненията на оркестъра с диригент Славил Димитров  в четвъртък от 18,35 ч. в концертна зала „Проф. Венета Вичева”. Солисти ще бъдат Виктория Стефанова – сопран, Александрина Михайлова – сопран, Яна Василева – мецосопран, Мадлен Янкова – мецосопран. В концерта ще участва и Хор „Симеонис”

В програма ще бъдат изпълнени творби от: Моцарт, Франк, Качини, Чайковски.

Виктория Стефанова е родена през 1983 година, в град Шумен. Завършва средното си образование в училище по изкуствата СОУ „Сава Доброплодни“, гр, Шумен с профил Флейта. Започва да изучава оперно пеене в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ - София. През 2007 г. завършва магистърска степен по класическо пеене в класа на проф. Благовеста Карнобатлова - Добрева. Изявява се в множество концерти и спектакли още по време на обучението си.

Александрина Михайлова е родена 1998 г. На седемгодишна възраст започва обучението си по пиано при Здравка Христова в ОШИ „Ан. Стоянов”. На десетгодишна възраст вече пее в хор „Бодра песен”. От 2012 г. започва да изучава класическо пеене при Недка Телбизова в в ОШИ „Анастас Стоянов”. Като пианист има участния и награди от национални и международни фестивали и конкурси. Като певица е отличена от журитата на наши и международни конкурси.

Мадлен Янкова е родена през 1993 г. в град Шумен. Музикалното й обучение

започва   на   шестгодишна   възраст   в   ОШИ   ‘’Анастас   Стоянов”   в   класа   по   пиано   на Маринела Маринова. Десетгодишните й занимания с проф. Венета Вичева в хор „Бодра песен’’ допринасят за реализацията на нейната мечта, която  под палката на маестро Славил Димитров започва да сбъдва от 2010 г.

От 2012 година Мадлен Янкова е студентка в Национална музикална академия

„Проф. Панчо Владигеров”  София в   класа  по оперно   пеене на   доц.  Иванка  Нинова.

Яна Василева е родена гр. Шумен на 19 юли 1993 г. Занимава се с музика от шестгодишна възраст в Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов” Шумен в класа по пиано на Ралица Крумова, в класа по пеене с преподавател Недка Телбизова и в класа по класически балет с преподавател  Светла Денчева..

В настоящия момент Яна Василева е студент в НМА „Проф. Панчо Владигеров” - София в класа по класическо пеене на проф. Илка Попова и гл.ас. Николай Моцов и в класа по хорово дирижиране на проф.Мирослав Попсавов.

Хор „Симеонис” е създаден през 2006 г. от диригента Славил Димитров с името камерен хор ”Шумен”. Вече  съществуващ с името „Симеонис”, хорът бързо спечелва популярност като един от водещите състави. В хора участват студенти, ученици, преподаватели по музика и хора с различни професии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама