Пловдивската прокуратура предаде на съд мъж, укривал данъци в големи размери

16:53, 12 яну 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу Данаил Борисов, на 45 год. от Пазарджик, за укриване и неплащане на данъчни задължения в особено големи големи размери, при условията на продължавано престъпление.

Обвиняемият Борисов е предаден на съд за това, че в периода от 14 декември 2012 г. до 13 март 2013 г. в Пловдив, като управител и представляващ дружество, регистрирано в Пловдив, чрез използване на документи с невярно съдържание, невярно деклариране и приспадане на неследващ се данъчен кредит, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 53 159 лв., дължими по Закона за ДДС.

Първата справка декларация е била подадена за времето от 1 ноември до 30 ноември 2012 г. и в нея вместо да отрази, че дружеството дължи 31 144 лв. по Закона за ДДС, Борисов посочил, че няма данъчни задължения.

Той не вписал в дневника за продажби на дружеството и отчуждаването на два недвижими имота на обща пазарна стойност 186 864 лв. с ДДС.

Във втората справка декларация, подадена за периода от 1 януари до 31 януари 2013 г., обвиняемият посочил, че дружеството дължи ДДС в размер на 4,37 лв., вместо действителния му размер от 6 040 лв.

В третата справка декларация посочил, че от 1 февруари до 28 февруари 2013 г. дружеството дължи 20,06 лв. ДДС, вместо реалните 15 979 лв.

Установено е, че обвиняемият е собственик на капитала на множество търговски дружества, които са били придобити от него на определен етап от дейността им, с цел избягване на установяването и плащането на данъчни задължения.

Той е безработен и осъждан. В хода на досъдебното производство се е признал за виновен. В момента изтърпява наказание по друго престъпление в затвора в Пазарджик.

Според предвиденото от закона наказание Борисов го очакват от 3 до 8 години лишаване от свобода .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама