В Разград ще бъде изграден кастрационен център за кучета и котки

16:53, 12 яну 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Разград ще бъде изграден кастрационен център за кучета и котки, съобщи днес кметът Валентин Василев. Той посочи, че за започване на процедура за изграждането му в общинския бюджет са заложени 90 000 лева. Ще бъде поискано и становище на Областната дирекция по безопасност на храните дали проектът отговаря на изискванията по ветеринарно-медицинския закон и закона за защита на животните. Ако се окаже, че той е в разрез с тези два закона проектът ще бъде актуализиран, за да може още тази година да започне изграждането на центъра, коментира кметът. Той ще се намира в приюта за бездомни кучета.

Относно ситуацията, която се е разиграла през почивните дни пред изолатора за бездомни кучета, когато доброволци са били предупредени от отговорника, че това им е последното посещение там, Василев отбеляза, че напрежението се е появило поради некоординираност. Той добави, че се подготвя заповед, с която ще се регламентира свободен достъп на граждани до приюта за кучета.

Кметът подчерта, че след посещението му вчера в приюта е установил, че положението там не е добро и има много сериозни забележки по отношение устройството и функционирането му. По думите му там работят само трима служители, а условията са много тежки.

Василев заяви още, че ще бъдат предприети мерки за регистрация и по-строга отчетност на кучетата в областния град и по населените места, като съдействие за това ще се търси от Областната дирекция по безопасност на храните и от частно практикуващите ветеринарни лекари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама