Столичната община прибира 1,5 млн.лв. годишно от гробни места

16:41, 12 яну 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община печели по 1,5 млн.лв. годишно от продажба на места в софийските гробищни паркове. Толкова са били приходите от продажби през 2015 г., като се очаква тенденцията да се запази и през 2016 г. Това каза в интервю за София Topnovini.bg зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.

"Едно гробно място за вечни времена струва 500 лв., така че има доста погребения в София – около 10 000 годишно. За това е нормално и да има търсене на места в гробните паркове“, посочи Барбалов.

Тази година общината предвиждала да инвестира приходите от продадени гробни места за подобряване на услугите и условията в гробищните паркове, които били „в много лошо състояние“. Барбалов допълни, че проблемът с недостиг на места в гробищата за момента е решен.

"Имаше планове, които още са актуални за разширяване на гробищния парк в Орландовци, защото там отдавна няма свободни места. Започнато е изграждането на нов гробен парк в Банкя, така че на този етап сме решили въпросите с местата в гробищните паркове“, каза още зам.-кметът.

Въпреки това той обясни, че новите места ще се изчерпат бързо. Все още се обмисля и създаването на нов гробищен парк в столицата, но това все още е само идейно ниво.

Цялото интервю с Дончо Барбалов прочетете ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама