Постоянен арест за сина на Руска, обвинен за убийството й

16:09, 12 яну 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Добрич наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на28-годишния Тодор Димитров, обвинен в убийството на майка си Руска, научи Topnovini.bg.

Съдебният лекар д-р Димитър Димитров съобщи, че засега не е определена причината за смъртта на 54-годишната жена поради настъпилите трупни промени и напредналия стадий на мумификация.

Припомняме, че на 9 януари, около 10:00 часа чрез ЕЕН 112 е получено съобщение от съпруга на Руска – Пенко Димитров, за това, че е намерил в канал на прилежащия към къщата си гараж трупа на съпругата си, която бе в неизвестност от 26 април 2015г. Като обвиняем по образуваното досъдебно производство за извършеното престъпление бе привлечен 28-годишният син Тодор.

54-годишната Руска Димитрова е напуснала дома си на 26 април. Съпругът й е алармирал за изчезването й полицията На 29 април тя е обявена за общодържавно издирване. Тогава бе посочено, че жената страда от психично заболяване и на моменти проявява агресия. Месец по-късно имаше твърдения, че за последно жената е забелязана в района на площад „Свобода“ и в жк „Добротица“.

Съпругът Пенко твърди, че  полицаите са търсили Руска в двора на семейството, но нищо не е било открито.

Съседка на Димитрови, за които Руска се е грижела, обяснява, че убитата е имала мизерен живот. Съпругът не работел и прибирал пенсията на психично болната жена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама