Над 100 „тракийчета” ще танцуват в Стара Загора

16:11, 12 яну 16 / Култура 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 талантливи деца ще се качат на сцената на Старозагорската опера на 18 януари т.г., за да отпразнуват заедно петата  годишнина на танцова формация „Тракийче“, съобщиха от Общината.

Празничният концерт ще започне в 18.30 часа и в него ще се изявят изпълнители на възраст от 4 до 15 години.

„В разнообразната и пъстра програма публиката ще види любими танци, за пръв път на сцената ще бъдат показани и два нови - Тракийски и Камерен”, сподели авансово Росица Христова, хореограф на „Тракийче“ и постановчик на концерта.

Своя сценичен дебют ще направят най-малките танцьори - на 5 и 6 години, които ще представят „Танца на Росинка“, „Пирински танц“ и „Дунавски мотиви“.

В концерта ще вземат участие 60 „тракийчета“, 40 „траянци“ и 17 възпитаници на формация „Звездопад“, както и професионалисти от балета на Старозагорската опера и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.

Танцова формация „Тракийче“ е позната и обичана от старозагорци. Техният неподправен талант беше горещо аплодиран при участията им в концерти в Кипър и Турция. Във формацията танцуват и изявени млади дарования като математичката  Леа Гочева и плувецът Александър Иванов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама