Читателят на годината в Разград: Много обичам да чета и с удоволствие ще продължа да посещавам библиотеката

15:38, 12 яну 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Много обичам да чета и ще продължа с удоволствие да посещавам културната институция”, сподели читателят на годината в библиотеката в Разград. Пенсионираната учителка по български език и литература е сред отличените в националната кампания „Читател на годината 2015“ инициирана от евродепутата Мария Габриел и Столична библиотека, с подкрепата на Българска библиотечно-информационна асоциация. В кампанията за насърчаване на четенето се присъедини и разградската библиотека, като излъчи своя читател.

Днес, на специално тържество в библиотеката Николова бе наградена и от културната институция в лудогорския град. Директорът на библиотеката Женета Александрова й връчи специална статуетка „Читател на годината”, подари й и четири книги - най-новото издание на библиотеката „Поетични хоризонти на българката” и книги на Ваня Щерева.

Живка Николова е родена през 1948 година. През изминалата година е прочела над 200 книги, заети от библиотеката. Интересите й са разнообразни. Освен художествена литература чете научна, фантастика, даже книги за юноши и подрастващи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама