6 млн. лева печалба е декларирала земеделска фирма от Добрич

15:39, 12 яну 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 200 000 лева печалба декларира пред НАП Добрич фирма, която се занимава с производство и търговия със селскостопанска продукция, през данъчната кампания на 2015 година, съобщават от приходната агенция в Добрич.

Друго  дружество от Добрич е обявило печалба  от над 4 милиона лева, като основната му дейност е търговия с торове и препарати.

Над 3 млн. лева печалба е декларирала и добричка фирма, която произвежда селскостопанска продукция. Трите добруджански фирми, с най-голяма печалба, са внесли в държавния бюджет корпоративен данък в размер на 1 345 000 лева.

От приходната агенция напомнят, че всички юридически лица трябва да декларират дължимия корпоративен данък за изминалата година пред НАП, като подадат декларация до 31 март на 2016 година, напомнят от НАП Добрич. Декларация се подава и от дружествата, които не са осъществявали дейност през 2015 година. Те подават специална декларация – образец 1010а и не са задължени да подават годишен отчет за дейността. 

Годишните данъчни декларации на юридическите лица се подават по електронен път, на гише или чрез пощенски оператор. Данъчно задължено лице, което подаде годишна данъчна декларация и годишен финансов отчет до 31 март 2016 година по електронен път и внесе корпоративния данък в същия срок, ползва отстъпка 1% от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

10878 е общият брой на подадените декларации от корпоративни клиенти в НАП Добрич през изминалата данъчна кампания на 2015 година. 5773 от тях са подадени по електронен път, което представлява над 53% от общо подадените декларации. 47% от корпоративните клиенти са предпочели да посетят офиса на НАП Добрич, за да декларират печалбата си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама