Шофьор на автобус, хванат да кара пиян личната си кола, получи прсъда

15:34, 12 яну 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор на автобус от градския транспорт, хванат да кара личния си автомобил пиян – с 2,23 промила алкохол в кръвта, е осъден в Русе. Нарушението той извършил през декември 2015 г., а то пък било доказано от кръвна проба.

След като му било повдигнато обвинение, той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, в което било договорено наказанието му – 7 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, глоба от 200 лева, както и забрана да шофира каквото и да е МПС за 1 година и 8 месеца. От последното му е приспаднато времето, през което е бил наказан по същия начин, но по административен ред от полицията, веднага след като е бил задържан.

Възпитателната работа с него възложена на служители на ОДМВР-Русе по настоящ адрес.

Още един мъж е осъден, защото седнал зад волана солидно почерпен. Това също се е случило през декември 2015 г. И при него медицинското изследване доказало нарушението на Закона за движение по пътищата, което извършил – 2,52 промила бил алкохола в кръвта на русенеца.

На него също му било повдигнато обвинение, в което той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, според което наказанието му е 4 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, 300 лева глоба, както и забрана да шофира за 1 година и 10 месеца. На него също му е приспаднато времето, през което е бил наказан по този начин от полицията по административен ред.

Възпитателната работа с него също е възложена на служители от ОД на МВР – Русе по местоживеене.

Одобрените от съда споразумения имат последиците на влезли в сила присъди. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама