Шефът на „Софийска вода“ е подал оставка

15:20, 12 яну 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителният директор на „Софийска вода“ Бруно Даниел Пол Рош е подал оставка. Това потвърдиха за София Topnovini.bg от дружеството. От там обаче не обясниха какви са причините, а само уточниха, че Рош е напуснал поста си на 7 декември. Вече бившият директор на дружеството е разследван за корупция в Румъния.

По информация на „Медиапул“ за негов заместник временно е назначен Арно Филип Франсоа Валто де Мулиак, който е заместник-изпълнителен директор на "Софийска вода". Очаква се на извънредно общо събрание на дружеството, което ще се проведе на 19 януари, Арно де Мулиак да бъде избран за член на директорския борд и изпълнителен директор на „Софийска вода“.

Освобождаването на Рош идва месец и половина след разпита му в Румъния заради корупция. Той стана изпълнителен директор на "Софийска вода" през април 2014 г., а от юли 2015 г. е регионален мениджър на "Веолия" за България и Румъния. Преди това ръководеше от 2008 до 2013 г. водното дружество на Букурещ "Апа Нова", което е концесионер на ВиК-мрежа в румънската столица. 

Според румънското обвинение Бруно Рош е подкупвал политици, за да вдигат цената на водата в Букурещ. Така от 2000 г. до 2014 г. поскъпването е достигнало 1400%, а приходите на "Апа Нова" за същия период са нараснали близо 28 пъти - от 6 млн. до 167 млн. евро, според румънското следствие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама