Премиерът: Много ме разтревожиха случаите на бити пенсионери в Пловдивско

15:01, 12 яну 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Много ме разтревожиха случаите с бити пенсионери в няколко пловдивски и пазарджишки села и съм поставил срок най-късно до утре до обяд да има задържани и обвинени." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в авиобаза "Граф Игнатиево", където бе на посещение заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев.

Припомняме, че в пловдивското село Голям чардак 75-годишен мъж и 70-годишната му съпруга бяха нападнати и пребити в къщата си от маскирани мъже, които нахлуха с взлом в дома им.

Борисов направи коментара по повод декларацията на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), с която бизнесът поиска бързо разкриване на убийството на Александър Антов или оставка на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Той посъветва КРИБ да бъдат по-умерени в оценките и исканията си, защото по тази логика две-три убийства могат да свалят всяко правителство и всеки министър. "Те дават огромен шанс на криминалната престъпност да клати държавата, когато си пожелае", заяви премиерът.

"Когато цената на горивата се вдигаше, бизнесът плашеше, че цените на стоките ще скочат с 30-40 процента. Сега, когато горивата паднаха, не свалят цените - нека ми дадат обяснение на това", каза още Борисов по адрес на бизнеса и препоръча да не му дават съвети "от дългите почивки в Тайланд, защото там явно малко се отделят от действителността".

По думите на Борисов бизнесът е трябвало да реагира на действията на държавата за пресичане на контрабандата, което помага на родното производство, а не само да търси отговорност на Бъчварова, която не разкрива убийства. "По всички поръчкови убийства има данни кой и кога ги е извършил, но пред съда тези доказателства много трудно издържат. Аз съм убеден, че те ще бъдат разкрити", каза премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама