Раздават хранителни помощи на нуждаещи се в район "Северен" в Пловдив

15:01, 12 яну 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
957 лица от район "Северен" ще получат хранителни продукти, раздадени от доброволци на БЧК. Акцията е по стартиралия първи транш по изпълнение на програмата "Предоставяне на хранителни пакети" от "Европейски фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица" в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Право да получат хранителни продукти имат лица и семейства, подпомагани по реда на Наредба №РД-07-5 от 2008 г. за условията и реда за отпускане на целеви помощи за отопление през отоплителен период 2014/2015 г.

На изискванията отговарят и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане, възоснова на установеното индивидуално ниво на материално лишение.

Програмата се изпълнява от Българския Червен кръст и ще продължи до 29.01.2016 г. В район "Северен" временният пункт за раздаване на хранителни продукти се намира на бул. "България" №49 и ще работи от понеделник до петък от 9 ч. до 14 ч. Хранителните продукти, които ще получи всяко лице, са: брашно – 5 кг, спагети - 3 кг, компот консерва - 1,6 кг, конфитюр - 1 кг, леща – 3 кг.

За гражданите са подготвени информационни брошури "Как да се храним здравословно", "Най-често извършвани измами с възрастни хора", Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, и "Как да действаме при бедствия".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама